Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Collecting Otherwise

home

Making Public Etherpad

screenshot etherpad

De Etherpad van Collecting Otherwise kan hier worden geraadpleegd en gebruikt. Zusterproject Feminist Design Strategies heeft ook een eigen Etherpad, dat hier kan worden geraadpleegd.

In ons Etherpad worden de bijzondere verhalen uit de collectie, die als uitgangspunt dienen voor reflectie en onderzoek, gekoppeld aan weloverwogen theorieën rond het ontvouwen van perspectieven rondom de Rijkscollectie. De Etherpad, als syllabus, is een levend archief van het uitgevoerde onderzoek. Door middel van annotaties, highlights, doorhalingen, commentaren en discussies in het document zal het onderzoek van de Collecting Otherwise Working Group de vorm aannemen van een voortdurend gesprek.

Als een openbaar onderzoeksinstrument dient Etherpad niet alleen als een communicatieve methode, maar nodigt het ook uit tot gesprekken en toevoegingen aan de inhoud die we al hebben, waardoor het een steeds groeiend document wordt dat altijd in aanbouw is.

Het aanwezige netwerk is internationaal en interdisciplinair, en de meerstemmigheid kan worden gelezen in het document doordat elke gebruiker (IP adres) een andere kleur heeft. Dit zorgt voor collectief schrijven dat poogt geen stemmen uit te wissen, maar juist de verschillen van interpretaties te omarmen om meerdere lezingen te kunnen faciliteren.

Voel je vrij om gedachten of aanvullend onderzoek, referenties en notities toe te voegen, terwijl je rekening houdt met de vele stemmen uit verleden, heden en toekomst. Alleen met deze meerstemmige en gemeenschappelijke aanpak kunnen we Anders Verzamelen (Collecting Otherwise).