Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Plan je bezoek

home

Welkom bij het Nieuwe Instituut. Als alle aanwezigen zich  inspannen  voor een  veilige en comfortabele  ruimte, dan creëren wij een omgeving  waar  eenieder zich vrij voelt uiting te geven aan de eigen ervaring en expressie. We moedigen bezoekers aan om sociaal met elkaar om te gaan, met nieuwsgierigheid en creativiteit  als uitgangspunt.

lees meer

Bezoekadres

Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

Telefoon en email

tel. +31(0)10-4401200 (van 10.00 tot 17.00 uur)
e-mail: info@nieuweinstituut.nl

Nieuwsbrief

Als abonnee op de tweewekelijkse nieuwsbrief wordt u als eerste uitgenodigd voor speciale activiteiten en blijft u op de hoogte van de verhalen, onderzoeken en activiteiten van het Nieuwe Instituut.

Meld je aan!

Bereikbaarheid

Nieuwe Instituut bevindt zich in het centrum van Rotterdam, op circa 15 minuten lopen van station Rotterdam CS. Het museum maakt deel uit van het Museumpark en bevindt zich schuin tegenover Museum Boijmans Van Beuningen. Met het openbaar vervoer is het Nieuwe Instituut te bereiken met de metro (halte Eendrachtsplein), tram 7 (halte Eendrachtsplein of halte Museumpark), tram 4 (halte Eendrachtsplein), bus 44 (halte Wytemaweg) en bus 32 (halte Breitnerstraat).

Parkeergarage Museumpark bevindt zich tegenover het Nieuwe Instituut. Andere parkeergarages in Rotterdam vindt u op de Parkeerplattegrond. Informatie over parkeren op straat vindt u op de pagina betaald parkeren. Betalen met uw smartphone kan via een parkeerprovider. Voor langdurig parkeren kunt u een parkeerkaart aanvragen. Gratis parkeren kunt u bij Transferium Rotterdam Kralingse Zoom alwaar u de metro kunt nemen naar metrostation Eendrachtsplein via metrolijnen A, B en C (11 minuten reistijd).

In verband met werkzaamheden is er beperkte parkeergelegenheid in de Museumparkgarage. Kijk voor parkeermogelijkheden in de directe omgeving op de website van de Gemeente Rotterdam: Parkeren

Tickets

Koop een kaartje aan de kassa of vooraf online.

Koop een ticket

Toegankelijkheid

Nieuwe Instituut vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn en een ruimte te bieden waar iedereen zich welkom voelt. Het instituut biedt hiervoor verschillende voorzieningen.

Lees meer over toegankelijkheid