Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Research

home

In een wereld waarin in toenemende mate en met grote snelheid, enorme hoeveelheden informatie circuleren, speelt onderzoek een cruciale rol bij het zichtbaar maken en verhelderen van zowel bestaande als nieuwe ideeën.

Instellingen hebben een eigen verantwoordelijkheid bij het ontwikkelen en onder de aandacht brengen van onderzoek. De Research & Development afdeling van Het Nieuwe Instituut wil projecten, praktijken en initiatieven stimuleren, waarvan het succes niet afhangt van het aantal academische referenties, het gebruik van officiële formats of commercieel succes, maar die alternatieven bieden voor gangbare onderzoekspraktijken en collectieve vormen van kennisvorming verkennen.

3 mei 2023

Open Call: New Store

Open Call: New Store

Nieuwe Instituut roept ontwerpers op die geïnteresseerd zijn in het testen van producten, systemen of diensten die bijdragen aan regeneratie in plaats van extractie en uitputting. Om dit mogelijk te maken introduceert het instituut een fysieke ‘testing-ground’ in de vorm van een nieuw soort retailmodel: New Store.

We zijn nog volop aan het werk aan deze nieuwe website en nog niet alle informatie is compleet. Ga naar de vorige website om meer te lezen over dit project.

Research