Tijdelijk Modemuseum
Het Tijdelijk Modemuseum gaat eveneens in op de soms schrikbarende realiteit van het modesysteem. De sociale en ecologische gevolgen van het mondiale productieproces van de hedendaagse kledingindustrie worden weergegeven in verhelderende datavisualisaties.
Deze duistere en meestal onzichtbare achterkant van de mode wordt ook vertaald in een beklemmende esthetische ervaring. Fashion Data wordt samengesteld door curator José Teunissen. De grafische datavisualisaties zijn gemaakt door ontwerper Rudy Guedj. Ontwerper Conny Groenewegen verzorgt met medewerking van modeacademie-studenten een installatie.
Fashion data publicatie
Lees nu de _Fashion data_ publicatie, inclusief een essay van José Teunissen, uit vanaf 12 februari bij Het Nieuwe Instituut.
Fashion data tentoonstelling
In de mode draait het altijd om het nieuwe. Elk seizoen brengt nieuwe trends en de mode predikt dat het nieuwe waardevoller is, omdat we daarmee 'bij de tijd' zijn. Oude kleding kan als 'passé' worden afgedankt. Op deze manier weet de mode, meer dan andere disciplines, onze consumptiebehoefte permanent aan te slingeren.
Fashion data publicatie op ISSUU
Fashion Data is ook beschikbaar als online publicatie. Door José Teunissen en Mascha van Zijverden.
Video Fashion Machine
Interview met Conny Groenewegen over haar project voor het Tijdelijk Modemuseum. Ook te zien op ARTtube.
Installatie 'Fashion Machine'
Haar ruimtelijke ingreep voor de tentoonstelling Fashion Data baseert Conny Groenewegen op een karakteristiek restproduct van de fast fashion industrie: de fleece sweater.