Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur

home

Activiteiten

Hieronder vind je evenementen van Nieuwe Instituut gerelateerd aan Netwerk Archieven Design en Digitale cultuur. Ook vind je vermeldingen van activiteiten van netwerkpartners.

Voor een overzicht van NADD-evenementen die het Nieuwe Instituut in het verleden heeft georganiseerd, zie de pagina met Eerdere evenementen.

8 juni 2023 - 7 juni 2023

Design Day

Tijdens Design Day verwelkomen we hedendaagse makers, ontwerpers en archivarissen voor innovatieve projecten en gesprekk...

Lees verder

Eerdere evenementen bij netwerkpartners

Transformation Digital Art symposium

16 en 17 maart 2023 / LIMA / Amsterdam

Transformation Digital Art is LI-MA's jaarlijkse symposium voor kennisuitwisseling en reflectie op het behoud van digitale kunst. Gedurende het tweedaagse programma presenteren kunstenaars, instellingen, wetenschappers en studenten inspirerende praktijken en strategieën. Het symposium biedt ook een uitstekende gelegenheid om (opnieuw) in contact te komen met andere professionals in het veld.

Lees meer

Symposium ‘Book Manifest’

10 september 2022 / Oudemanhuispoort UvA / Amsterdam

Het Allard Pierson beheert een omvangrijke collectie grafische vormgeving. Daartoe behoort ook het 'levend archief' van Irma Boom, de queen of books. Na een retrospectieve tentoonstelling in 2010 presenteert het Allard Pierson tot en met 25 september 2022 een expositie waarin het ontwerpproces centraal staat. Irma Boom: Book Manifest toont het experiment en de zoektocht naar de ultieme vorm. Met Irma Boom, Rineke Dijkstra, Rem Koolhaas en Berend Strik.

Lees meer

Tentoonstelling: 90 jaar RKD. Acquisities 1932-2022

24 mei tot en met 4 november 2022 / RKD / Den Haag

Het RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis bestaat 90 jaar. Dat wordt gevierd met de jubileumtentoonstelling 90 jaar RKD. Acquisities 1932-2022, waarin de vorming van de collectie van het RKD centraal staat.

Lees meer

Workshop Innovatief werken

8 juni, 30 juni en 14 september 2022 / DEN / Den Haag

De digitale transformatie zorgt voor snelle veranderingen in de culturele en creatieve sector. Hoe ontwikkel je een organisatiecultuur waarin ruimte is voor vernieuwing? Je leert het in de workshops Innovatief werken van de DEN Academie.

Lees meer

Fiber Festival

16 tot en met 19 juni 2022 / Amsterdam

FIBER nodigt voor haar 6e festivaleditie een nieuwsgierig publiek uit om een multi-zintuiglijk programma te verkennen dat de relaties tussen mensen, technologie en een radicaal veranderende wereld.

Lees meer

Het Ontwerp van het Sociale

4 juli tot en met 7 juli 2024 / Het Nieuwe Instituut / Rotterdam

De semipermanente tentoonstelling Het ontwerp van het Sociale toont hoe veelzijdig en soms radicaal de interactie tussen ontwerp en samenleving de afgelopen eeuw is geweest. Ruim voordat een begrip als 'social design' opgeld deed, waren het professionals en opvallend vaak ook geëngageerde burgers en activisten die ontwerpstrategieën bedachten om daarmee maatschappelijke verandering teweeg te brengen. Op basis van research en interpretatie door telkens andere onderzoekers, conservatoren en ontwerpers, voert de installatie de bezoeker langs een reeks markante scènes uit de sociale geschiedenis.

Lees meer

Makersgeheimen | Kunstenaars en ontwerpers in het TextielLab

26 juni 2021 tot en met 8 mei 2022 / TextielMuseum / Den Bosch

Dagelijks komen kunstenaars en ontwerpers van heinde en verre om te werken in het TextielLab; de specialistische werkplaats van het TextielMuseum. Uniek aan het TextielLab is dat museumbezoekers er kunnen meekijken over de schouders van de creatieve makers en technische specialisten. Ze zien van dichtbij hoe de textiele werken van de machines komen. Maar hoe komen deze projecten tot stand? Voor het eerst toont het TextielMuseum in de groepsexpositie 'Makersgeheimen' hoe kunstenaars, vormgevers en modeontwerpers samenwerken met de technische experts, productontwikkelaars en garenspecialisten van het TextielLab. Met werk van o.a. Otobong Nkanga, Koen Taselaar en Tess van Zalinge.

Lees meer