Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

REBOOT. Baanbrekende digitale kunst

home

Bezoek vanaf oktober 2023 REBOOT. Baanbrekende digitale kunst, een tentoonstelling met sleutelwerken uit de periode 1960-2000 en nieuw werk van hedendaagse makers. REBOOT toont de invloed van digitale technologie in kunst en in de samenleving. Met sleutelwerken van meer dan twintig kunstenaars, waaronder Edward Ihnatowicz, Dick Raaijmakers, Driessens & Verstappen en Debra Solomon. De nieuwe werken worden gemaakt door onder anderen VR-artist Ali Eslami, kunstenaar Jonas Lund en game-ontwerper Ekim Tan.

7 oktober 2023 - 31 maart 2024

Centrale thema’s in de tentoonstelling zijn identiteit en schoonheid in een digitale wereld, de impact van de grote internetbedrijven en de samensmelting van mens en machine.

Bij REBOOT wordt een activiteitenprogramma georganiseerd. Er zijn regelmatig instaprondleidingen. Voor kinderen en hun families is er een familie-expeditie door de tentoonstelling en is er een speciale editie van Familiefest, een dag waarop families VIP zijn.

Voor wie dieper op de materie wil ingaan, is er een programma over het verzamelen, bewaren en zichtbaar maken van digitale kunst.

Meer informatie daarover vind je in de online agenda van het Nieuwe Instituut.

REBOOT loopt van 8 oktober 2023 tot en met 1 april 2024.

Nieuwe Instituut en digitale-cultuurplatform LI-MA presenteren samen REBOOT. Baanbrekende digitale kunst, een tentoonstelling met sleutelwerken uit Nederland uit de periode 1960-2000 en nieuw werk van hedendaagse makers. REBOOT toont de invloed van digitale technologie in kunst en samenleving. In de aanloop naar de tentoonstelling organiseert LI-MA de programmareeks Digital Care, waarover meer informatie beschikbaar is op de website van LI-MA.

Digital Care en REBOOT komen tot stand met steun van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mondriaan Fonds en Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur.

  • Beeld: Debra Solomon, beeld uit het project 'the_living', 1997-1998.