Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Plan je bezoek

home

Toegankelijkheid

Het Nieuwe Instituut vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn en een ruimte te zijn waar iedereen zich welkom voelt. Het instituut biedt hiervoor verschillende voorzieningen. Stel uw vragen aan de medewerkers van Hospitality bij de balie na de ingang of mail receptie@hetnieuweinstituut.nl voor persoonlijke assistentie. Wij helpen u graag! Ook wijzen wij u graag op onze gedragscode.

Parkeren

Het Nieuwe Instituut heeft een parkeerplek voor bezoekers met een (functie)beperking. Daarnaast vindt u op de website van de gemeente Rotterdam een overzicht van parkeerlocaties die zijn gereserveerd voor rolstoelgebruikers.

Rolstoel

Het Nieuwe Instituut is goed toegankelijk met rolstoelen, rollators, en scootmobielen. Alle tentoonstellingszalen en het Research Centre zijn per lift en via een hellingbaan bereikbaar. Het Nieuwe Instituut beschikt over een rolstoel voor bezoekers met een (functie)beperking.

Huis Sonneveld

Museumwoning Huis Sonneveld is ten gevolge van de originele, historische indeling tot onze spijt niet toegankelijk met kinderwagens en rolstoelen. Bezoekers die een rolstoel gebruiken of liever geen trappen lopen, kunnen de gehele woning via iPad of VR bril in 3D bekijken, inclusief audiotour, vanuit de rolstoeltoegankelijke studio van Huis Sonneveld op de begane grond

Assistentiehonden

Het Nieuwe Instituut is toegankelijk met een hulp-, zorg-, of geleidehond die onder appel van de eigenaar staat.

Toiletten

Het Nieuwe Instituut heeft op de begane grond een toilet dat toegankelijk is voor bezoekers die een rolstoel gebruiken. Alle toiletten in het instituut zijn toegankelijk voor iedereen ongeacht gender, identiteit of expressie.

Kinderen en families

Kinderen, jongeren en hun families zijn van harte welkom in Het Nieuwe Instituut. Het café beschikt over kinderstoelen en er is een ruimte beschikbaar om kinderen te verschonen.

Hoogtes

In de galerijen van Gallery 3 is een rastervloer gelegd, waardoor de onderliggende verdieping zichtbaar is. Deze vloer voldoet aan alle eisen in termen van veiligheid, maar bezoekers met hoogtevrees kunnen er hinder van ondervinden.

Teksten

Vrijwel alle zaalteksten en al het schriftelijke materiaal van Het Nieuwe Instituut worden in principe tweetalig (in het Engels en het Nederlands) beschikbaar gesteld. Incidenteel wordt er project-specifiek materiaal in een andere taal aangeboden. In het geval van video's wordt ernaar gestreefd om deze altijd aan te bieden met ondertiteling. Bij iedere activiteit wordt de voertaal vermeld. Medewerkers van Hospitality kunnen op verzoek een nadere toelichting geven op de inhoud van teksten. Op dit moment kan Het Nieuwe Instituut helaas nog geen vertaling in Nederlandse Gebarentaal (NGT) of andere visueel-manuele talen bieden.

Prikkels

Afhankelijk van de tentoonstellingen die er op een specifiek moment te zien zijn, kan een bezoeker aan Het Nieuwe Instituut soms geconfronteerd worden met grote hoeveelheden informatie in tekst en beeld, met licht, geluiden, drukke beelden en geuren. Bezoekers kunnen bij de entreebalie informeren naar een actuele indicatie van de hoeveelheid prikkels waarmee de presentaties van dat moment gepaard gaan.