Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Steun ons

home

Circle

Als lid van de Circle bent u nauw betrokken bij het Nieuwe Instituut en zijn bestuur, bent u een ambassadeur voor het Nederlandse ontwerpveld en maakt u onze educatie- en talentprogramma’s mogelijk.

U ontvangt uitnodigingen voor u en een introducé voor alle openingen, VIP-extra’s zoals rondleidingen door de curator en meet-the-designer evenementen, een uitnodiging voor de jaarlijkse Circlereis, exclusieve Circle Cocktail Parties en rondleidingen achter de schermen van de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw. Vanzelfsprekend krijgt u en een gast gratis toegang tot het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld, en krijgt u korting in het café, de boekwinkel en op zaalverhuur in het Nieuwe Instituut.

Drie Circles

U kunt kiezen uit verschillende Circles, die elk hun eigen programma en geefdoel kennen.

Wilt u een specifiek project, onderzoek of ontwerper ondersteunen met uw bijdrage? Het is ook mogelijk om een eigen Circle op te richten. Neem hiervoor contact op met Bente Spigt.

Collectie Circle

U geeft om architectuur en stedenbouw en hecht er belang aan dat de Rijkscollectie van Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, dat in het Nieuwe Instituut opgeslagen ligt, behouden blijft voor de toekomst en toegankelijk wordt voor publiek. Met uw bijdrage kan het Nieuwe Instituut de Rijkscollectie onder meer digitaliseren, maar ook het 100-jarig bestaan van de collectie vieren en een permanente opstelling voor de collectie realiseren. Daarnaast steunt u programma's gericht op talentontwikkeling binnen architectuur en stedenbouw.

Nieuwe Circle

U bent begaan met de toekomst van de verschillende ontwerpgebieden en de innovaties die deze disciplines doorkruisen. U vindt het belangrijk om een plek voor experiment te bieden waar ideeën en talent zich kunnen ontwikkelen. Met uw bijdrage kan het Nieuwe Instituut de impact van het co-educatieprogramma vergroten, vrije ruimte bieden aan de ontwerpers van de toekomst in Gallery 3, de digitale culturele programma's uitbreiden en nieuwe onderzoekslaboratoria ontwikkelen.

Sonneveld Circle

U bent begaan met de totaalarchitectuur van museumwoning Huis Sonneveld, ontworpen door Brinkman & Van der Vlugt in nauwe samenwerking met W.H. Gispen. Met uw bijdrage kan het Nieuwe Instituut onderzoek doen en een nieuwe bezoekersbeleving toevoegen aan het huis, zoals het project van ontwerpers Simon Dogger en Hedwich Hooghiemstra voor mensen met een visuele beperking.

Bijdrage

Vanaf een jaarlijkse bijdrage van €3500 bent u lid van de Circle van het Nieuwe Instituut. Nieuwe Instituut biedt u hierbij ook gratis een Company Membership aan voor uw bedrijf (aantal Memberships in overleg). Voor €7000 en meer bent u Circle Leader. Circle Leaders genieten uitzonderlijke voordelen, krijgen een bijzondere vermelding in het jaarverslag en op de plaquette, en mogen naar wens aan meerdere Circles deelnemen of een eigen Circle oprichten.

Geïnteresseerd in een Circle lidmaatschap?

Neem contact op met Bente Spigt per mail of bel 010-4401361 voor de mogelijkheden.

Neem contact op

Fiscale voordelen

Nieuwe Instituut is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Volgens de Geefwet betekent dit dat het lidmaatschap van de Circle fiscaal aftrekbaar is van het belastbaar inkomen voor zowel particulieren als bedrijven. Deze extra aftrek geldt voor zowel eenmalige als periodieke giften.

Een verklaring van onze ANBI-status is vrij opvraagbaar. Voor het opstellen van een schriftelijke schenkingsovereenkomst kunt u bij een notaris of bij het exemplaar van de Belastingdienst terecht. Meer informatie over uw belastingvoordeel is op de site van de Belastingdienst te vinden. Voor het berekenen van uw voordeel kunt u hier terecht.