Het ontwerp van het sociale
Dit grote havencomplex dat meer dan 20 jaar gekraakt is geweest, was getransformeerd tot een bloeiende, alternatieve vrije zone, waar meer dan 100 mensen woonden.
Het scheepsbouwbedrijf de Amsterdamse Droogdok Maatschappij was ooit gevestigd aan een grote haven ten westen van Amsterdam. Op het terrein bevonden zich een kantoorgebouw, een groot pakhuis en twee pieren. Na het faillissement van het bedrijf werd het voor het eerst gekraakt in 1987, en werd het al snel de thuisbasis voor ongeveer 100 bewoners en veel creatieve bedrijven. In 1993 werd het terrein ontruimd, maar na een aantal jaar braak te hebben gelegen werd het terrein opnieuw gekraakt. Vanwege de problematische relatie tussen de stad en de nieuwe eigenaar, een beruchte vastgoedmagnaat, werd ADM nooit ontruimd.
Nadat de eigenaar in 2003 werd vermoord, toonden zijn erfgenamen weinig interesse in het terrein, waardoor ADM zich kon ontwikkelen tot een van de belangrijkste gekraakte plekken van Amsterdam. Tientallen zelfgebouwde huizen en multifunctionele gebouwen werden opgetrokken en vrijzinnige festivals werden geregeld georganiseerd. Deze festivals gaven steeds een nieuwe impuls aan het ontwikkelen en bouwen van nieuwe structuren en installaties. Vanaf 2015 probeerden de erfgenamen de ontruiming van het terrein in gang te zetten. ADM won meerdere rechtszaken tot in 2018 het tij keerde en ADM begin 2019 werd ontruimd. Een groot deel van de ruim 125 bewoners kwamen terecht op de Slibvelden in Amsterdam Noord, waar ze hun manier van leven en culturele activiteiten voortzetten maar nog altijd geen zicht is op permanent verblijf.
Programma: Een groot kantoorgebouw met een multifunctionele ruimte (podium, restaurant, bar) en diverse woonruimtes, een grote hangar, openluchtbar Suwanne's Clit Club, veel zelfgebouwde huizen, woonboten en diverse multifunctionele installaties die als festivalpodium worden gebruikt.