Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Research Centre

home

Het Research Centre is een ruimte waar onderzoek, ontmoeting, inspiratie, samenwerking en uitwisseling van kennis centraal staan. Met zo’n 3000 (inter)nationale onderzoekers per jaar is het bij uitstek een plek waar nieuwe kennis ontstaat. Je kunt er archiefstukken raadplegen, maar ook boeken en tijdschriften lezen over kunst, architectuur, stedenbouw en design. Daarnaast zijn er vaak kleine thematische presentaties te zien van stukken uit de (bibliotheek)collectie. Iedereen is er van harte welkom om elkaar te ontmoeten, bij te praten en samen te werken.

Openingstijden

Het Research Centre is geopend van dinsdag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor actuele informatie op de pagina Openingstijden

De ruimte is vrij toegankeliijk. Voor het gebruik van de bibliotheekcollectie hoeft u geen afspraak te maken, voor het raadplegen van archieven vragen wij u van te voren een plek te reserveren.

Lees meer over de faciliteiten en diensten van het Research Centre, over het maken van een afspraak en het aanvragen van archiefmateriaal.

Zoeken in de collectie

Het zoekportaal geeft toegang tot een van de grootste architectuurcollecties ter wereld. De Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw bevat 1,4 miljoen tekeningen, 300.000 foto’s, 2.500 maquettes en 70.000 boeken en tijdschriften die samen de geschiedenis van de Nederlandse bouwkunst en stedenbouw documenteren.

Over de collectie

Lees verhalen over de collectie en bekijk beeldmateriaal, aan de hand van nieuwe aanwinsten, inventarisaties, bruiklenen, tentoonstellingen en onderzoek.

Presentaties

Regelmatig zijn er in het Reseach Centre kleine presentaties te zien, zoals een thematische selectie van publicaties in de vitrines, een pop-up tentoonstelling of een presentatie op een van de digitafels.