Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Opperclaes x Nieuwe Instituut

Draag met je eigen blauwdruk van de omgeving van het Nieuwe Instituut bij aan de kunstwerken waarmee de drijvende bouwwerken van Waterstad Rotterdam worden bekleed. Ontwerpstudio Opperclaes begeleidt een workshop cyanotypie, een eeuwenoude grafische techniek. Jouw unieke afdrukken van blaadjes, takken en gevonden voorwerpen uit de omgeving worden opgenomen in de vormgeving van de bekleding.

24 juni 2023 12:00 - 14:00

Workshop cyanotypie. Foto: Florine van Rees.

Door papier met speciale lichtgevoelige chemicaliën in te smeren, er voorwerpen op te leggen en het geheel vervolgens in de zon te laten drogen, ontstaan er unieke prints. Opperclaes gebruikt deze vervolgens als basis voor de uiteindelijke artworks op het doek waarmee het paviljoen bekleed wordt. Er zijn 15 plaatsen beschikbaar voor deze workshop.

Lees meer over Opperclaes op de website van de ontwerpstudio.

Taal: Nederlands | Locatie: Nieuwe Instituut | Gratis | Max. 15 deelnemers

Meld je aan

Opperclaes (Bruce Tsai-Meu-Chong en Linda van der Vleuten). Foto: Willem de Kam.

1 of 2

Opperclaes (Bruce Tsai-Meu-Chong en Linda van der Vleuten). Foto: Willem de Kam.

Publieksprogramma Waterstad

Nieuwe Instituut organiseert gedurende de looptijd van de tentoonstelling Waterstad Rotterdam. By Kunlé Adeyemi een uitgebreid publieksprogramma met activiteiten die aansluiten bij thema’s die we in de tentoonstelling en op de drijvende bouwwerken in de vijvers rond het instituut verkennen: van zondagochtendyoga tot documentairefilms en van talkshows tot live radio.