Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Waternacht met Shrishtee Bajpai

Rotterdam Architectuur Maand, Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) en Nieuwe Instituut nodigen onderzoeker en milieuactivist Shrishtee Bajpai uit om te praten over wereldwijde water-gerelateerde problemen en om samen met genodigden en het publiek de stedelijke, architecturale, sociale, ecologische en geologische aspecten van het ontwerpen met water te belichten.

30 juni 2023 17:30 - 19:00

Devprayag - Samenvloeiing van Bhagirathi en Alaknanda tot de rivier de Ganga. Beeld met dank aan Wikimedia Commons.

Watergerelateerde problemen, waaronder droogte, overstromingen, gebrek aan drinkwater, verlies van biodiversiteit en sociale ongelijkheid vormen wereldwijd een grote uitdaging. Om deze problemen het hoofd te bieden bespreekt Shrishtee Bajpai welke mogelijke manieren er zijn om onze relatie met de natuur te herstellen en gezonde, inclusieve en veerkrachtige steden en samenlevingen te ontwikkelen. Daarnaast vertelt Bajpai over haar betrokkenheid bij de Rights of Rivers beweging, die zich inzet voor de rechten van rivieren.

Waterdag en -nacht is onderdeel van het slotevenement van de Rotterdam Architectuur Maand en georganiseerd in samenwerking met IABR en het Nieuwe Instituut. Met rondleidingen, workshops en lezingen licht dit programma de stedelijke, bouwkundige, sociale, ecologische en geologische aspecten toe rond het ontwerpen met water.

Programma van Waternacht

  • 19:30 uur: Start van het programma
  • 19:40 uur: Keynote van Shrishtee Bajpai
  • 20:15 uur: Nagesprek
  • 21:00 uur: Einde van het programma

Meer informatie over het programma van Waterdag volgt binnenkort.

Sprekers

Shrishtee Bajpai is een onderzoeker uit Pune, India en lid van de milieuactiegroep Kalpavriksh. Haar onderzoek richt zich op het documenteren, onderzoeken en opbouwen van netwerk van radicale alternatieven voor dominante systemen met specifieke aandacht voor Inheemse en traditionele manieren van leven, besluitvorming en hun onderliggende wereldbeelden. Haar bezoek is mogelijk gemaakt via het Internationaal Bezoekersprogramma van het Nieuwe Instituut.

Taal: Engels | Locatie: Nieuwe Instituut | Tickets: €10,-/5,-/,0,-

Tickets

Roterdam Architectuur Maand | Rotterdam Architectuur Maand is het grootste architectuurfestival van Nederland over de toekomst van de stad. Het drijvende festivalhart in de Maashaven is de hele maand juni te bezoeken.

Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam | De Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) is de tweejaarlijkse internationale manifestatie over architectuur en stedenbouw met een focus op de grote uitdagingen die de klimaatcrisis en groeiende sociale ongelijkheid vormen voor ontwerpers en architecten.

Project: