Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Een avond met Aminata Cairo en Research Nights

Doe mee aan het interactieve verhaal vol muziek en dans waarin Aminata Cairo vertelt wat haar concept 'holding space' inhoudt: een zowel persoonlijke als universele benadering van inclusiviteit die veel verder gaat dan gangbaar diversiteitswerk. Ga daarnaast verantwoord shoppen met de volgende editie van het live onderzoeksinitiatief Research Nights - deze keer een gesprek met architecten, museumwinkels en bezoekers over de 'New Store', een winkelconcept voor 'regeneratieve retail'.

3 november 2022 17:00 - 23:00

Aminata Cairo. Portretfoto met dank aan de auteur zelf.

Aminata Cairo. Portretfoto met dank aan de auteur zelf.

 • 17:00-19.30 uur
  Thursday Bite (¬ 8,88)

Het Nieuwe Café biedt elke donderdagavond vanaf 17.00 uur de Thursday Bite aan: een lichte vegetarische maaltijd, inclusief een frisdrank, vanuit de keuken van chef Manuela Gonçalves Tavares en haar team. Je kunt de Thursday Bite a ¬ 8,88 op de avond zelf aan de bar bestellen.

 • 19:00-20:00 uur
  Thursday Night Detour
  Omleiding (Gratis, max. 12 deelnemers)

Iedere donderdagavond neemt een van de omleiders (voorheen rondleiders) je mee op een gratis omleiding door een van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. Onderzoek design, digitale cultuur en architectuur vanuit het perspectief, expertise en kennis van een omleider. Zo eindigt de ene omleiding in een gezamenlijke choreografie en ontwerp je bij een andere ruimten voor insecten.

__Geen registratie nodig. _Meld je om 18.55 uur bij de receptie en geef bij personeel aan dat je mee wilt doen. _

 • 19:00-20.30 uur
  Research Nights: New Store
  Rondetafelgesprek (Gratis, max. 10 deelnemers) **(GEANNULEERD)

Let op: dit programma onderdeel is geannuleerd.**

Voor haar nieuwste evenement organiseert Research Nights een rondetafelgesprek over de thema's rond het langetermijninitiatief New Store, een winkelconcept gebaseerd op regeneratieve vormen van participatie. Deze avond brengt geïntresseerden uit de wereld van design, architectuur en culturele retail samen.

Wil je deelnemen aan dit programma onderdeel? Stuur een e-mail naar Tijn van de Wijdeven via t.vandewijdeven@hetnieuweinstituut.nl. Er kunnen 10 deelnemers aansluiten.

The New Store is een meerjarig project gericht op onderzoek en experiment met betrekking tot de herdefinitie van systemen en plekken voor regeneratieve consumptie. Het is een samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut, Seeking State en de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam.

 • 20:00-21.30 uur
  Holding Space met Aminata Cairo
  Boekpresentatie, Performance (¬ 7,50 / ¬ 3,75)

Spreker, academicus en verhalenverteller Aminata Cairo leest voor uit haar boek _Holding Space_, waarin ze haar eigen kijk op inclusie uiteenzet. Net als het boek is de presentatie een belevenis, met muziek, dans en woorden betrekt Cairo alle aanwezigen in het gezamenlijke streven naar een gelijke ruimte waarin iedereen gewaardeerd wordt.

Stel je persoonlijke programma samen en boek tickets voor de gekozen onderdelen.

Project: