Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Een avond met Kunlé Adeyemi

In de aankomende editie van deze serie gesprekken met opkomende en gevestigde stemmen uit het ontwerpveld verwelkomen we Kunlé Adeyemi. Samen met de architect praten we over zijn praktijk, inspiraties, fascinaties en over zijn nieuwe publicatie African Water Cities die deze avond tevens wordt gelanceerd. De avond wordt gemodereerd door architect Aura Luz Melis.

22 juni 2023 17:30 - 19:00

Kunlé Adeyemi is geboren in Nigeria en woont en werkt met zijn bureau NLÉ in Nederland. Hij doet al tien jaar onderzoek naar de relatie tussen water en steden, de stijgende zeespiegel en woningnood. Hij kijkt naar Afrikaanse watersteden waar razendsnelle verstedelijking en een stijgende waterspiegel tot grote uitdagingen én innovatieve oplossingen leiden.

Tijdens de avond wordt de publicatie African Water Cities voor het eerst gepresenteerd aan het publiek. De publicatie presenteert onderzoek naar Afrikaanse watersteden en hoe zij omgaan met twee van de belangrijkste trends van onze tijd: verstedelijking en klimaatverandering.

Taal: Engels | Locatie: Nieuwe Instituut | Tickets: 10,-/5,-/0,-

Tickets

Waterstad Rotterdam. By Kunlé Adeyemi.

Vanaf 14 mei 2023 kun je bij het Nieuwe Instituut Adeyemi's indrukwekkende drijvende paviljoens bezoeken als onderdeel van de tentoonstelling Waterstad Rotterdam. By Kunlé Adeyemi.