Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Terugblik FamilieFest: Verziensels

Op woensdag 20 oktober vierden families de herfstvakantie tijdens _FamilieFest: Verziensels. _Tijdens deze dag vonden er activiteiten en workshops plaats in het teken van de tentoonstelling De architectuur van een wondere wereld. Families toverden zichzelf om tot Disney-figuur, maakten hun eigen vormenmobiel, leerden ontwerpen met licht en nog veel meer! Bekijk hieronder de video en foto's.

17 december 2021

Lichttekens

met Justin Creative

Work of Justin Creative.

Work of Justin Creative.

Stap in het donker en leer hoe je kan tekenen met licht. Met behulp van dit element en wat magie breng je je verziensels tot leven. Kan iemand raden wat je hebt gemaakt? Kan je raden wat een ander heeft ontworpen? Spelen in het donker is nog nooit zo leuk geweest.

Website van Justin

Instagram van Justin

DISN-IE-T

met West Givner

Hoe zou je eruit zien als je een Disney-figuur zou zijn? Welke eigenschappen heeft jouw karakter? Geef je jezelf grote oren net zoals Mickey Mouse? Heb je lange manen net zoals Simba van De Leeuwenkoning? Ben je een prinses met een pijl en boog zoals Merida of ben je een piraat zoals Kapitein Haak die op zoek is naar een verborgen schat? Samen met West Givner tover je jezelf om tot een nieuw Disney karakter.

Website van West

Instagram van West

Droom Ruim

met Debora van den Berg

For the mobile. FamilieFest: Verziensels. Photo: Debora van den Berg.

For the mobile. FamilieFest: Verziensels. Photo: Debora van den Berg.

Hoe voelt, ruikt, beweegt en danst jouw ideale wereld? Tijdens Droom Ruim wordt je uitgedaagd om je dromen in de meest uiteenlopende vormen en kleuren te verbeelden en met verschillende verrassende materialen je eigen vormenmobiel te ontwerpen.

Instagram van Debora

Letter Type

met Esther de Vries en Janna Meeus

Hoe zou je samen met jouw favoriete fantasiewezen een letter kunnen vormen? Hoe ziet de letter A eruit als je het voor het zeggen zou hebben? Met een hoofd, kop en een staart? En de Q? Wat als je jouw lichaam zou mogen gebruiken om een deel van de letter te vormen? In deze workshop worden jij en je fantasiewezen letterlijk en figuurlijk de basis van een lettertype!

Website van Esther

Website van Janna

Fi-Fa-Foley

met Giliam Spliethoff

Giliam Spliethoff. Photo: Marwan Magroun.

Giliam Spliethoff. Photo: Marwan Magroun.

Onze wereld zit vol met geluid. Maar... in de wondere wereld van deze workshop ontdek je hoe je zelf geluiden ontwerpt en welke materialen je daarvoor kunt gebruiken. Onderzoek samen met geluidstovenaar Giliam wat voor uitwerking verschillende geluiden hebben en maak met elkaar de geluidseffecten voor een tekenfilm.

Instagram van Giliam

Wondere Parade

met Doris & Floortje Bagijn

Als jij een tekenfilmfiguur zou zijn, hoe zou je dan lopen? Hoe zou je communiceren? Waar zou je wonen? In deze theaterworkshop breng je je eigen tekenfilmpersonage tot leven en bewandel je samen de groene paden van de wondere wereld.

Website van Floortje

Instagram van Doris

Pinokkio en Arielle

door House of Ghod

Tijdens FamilieFest: Verziensels vinden er niet alleen workshops plaats, maar kunnen families ook door de wandelgangen van Het Nieuwe Instituut lopen samen met Pinokkio of Arielle (De Kleine Zeemeermin).

Instagram van House of Ghod

FamilieFest: Verziensels. Workshop: Wondere Parade met Doris & Floortje Bagijn. Beeld: Florine van Rees.

1 of 13

FamilieFest: Verziensels. Workshop: Wondere Parade met Doris & Floortje Bagijn. Beeld: Florine van Rees.