Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Terugblik FamilieFest: Meer dan Beest Feest

Families konden hun meivakantie aftrappen tijdens FamilieFest: Meer dan Beest Feest. Kinderen konden kruipend, geblinddoekt of springend op safari door Het Nieuwe Instituut, met zelfgemaakte verf helpen met het maken van een muurschilderij van de toekomst, zich laten schminken als hun favoriete wezen en nog veel meer!

1 mei 2022

Meer dan Beest Architect. FamilieFest: Meer dan Beest Feest. Foto: Florine van Rees

1 of 11

Meer dan Beest Architect. FamilieFest: Meer dan Beest Feest. Foto: Florine van Rees

Dierensamba

met Klankenkaravaan

Door middel van 'tropische dierenritmes' leer je de beginselen van sambamuziek. Als alle 'dierenritmes' bij elkaar komen voel je vanzelf de energie die je samen creëert. En dan wordt het moeilijk om stil te blijven staan!

meer over klankenkaravaan

Kruip in de huid safari

met Erik Peters en Jip Nannes

In deze safari door Het Nieuwe Instituut en De Nieuwe Tuin kruip je in de huid van verschillende wezens om de aanwijzingen te vinden. Kun je zo laag bewegen als een mier? Of zo hoog springen als een kikker? Je komt erachter tijdens deze gekke speurtocht.

Meer dan Beest Architect

met Pia Canales en Esmée Dros

Wat is het droomhuis van een bij? En waar voelt een eend zich helemaal thuis? Bedenk het maar! Hoe groot moet het dan zijn? Welke vormen en functies moet het hebben? Tijdens deze workshop neem je de rol aan van een architect en ontwerp je een thuis voor een dier of ander organisme.

Oerverf

met Laura Grimm

Maak je eigen verf van natuurlijke materialen uit de omgeving. Je leert het verschil tussen het gebruik van onschadelijke materialen (natuurverf) en vervuilende materialen. Aan de hand van een korte uitleg ga je aan de slag om je eigen verf te mengen en daarmee een muurschildering te maken voor de toekomst.

Meer weten over Oerverf? Bekijk dan het werk van Dorieke Schreurs, zij werkt al jaren met Oerverf en geeft hier ook workshops over.

meer over oerverf

Oerwand van de toekomst

met Debora van den Berg

Net zoals de holbewoners van duizenden jaren geleden ga je tijdens _Oerwand van de toekomst _samen een enorme muurschildering maken. Hoe zien mensen, dieren, insecten en microben er volgens jullie over 1 miljoen jaar uit?

bekijk werk van debora

Beestachtige schmink

met Michelle Heij

Hoe zou je eruit zien als een tijger, vlinder of zwaan? Ontdek het bij Beestachtige schmink en laat je transformeren tot iets wat meer-dan-mens is.

meer over michelle heij