Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Droog30. Design or Non-design?

home

Bezoek de installatie Droog30. Droog is een van de meest spraakmakende designlabels, opgericht in 1993. Droog30 laat zien hoe een selectie opvallende meubels, woonaccessoires, verlichting en andere producten van Droog tot stand kwamen en hoe er op gereageerd werd. De installatie is samengesteld door Maria Cristina Didero en Richard Hutten.

1 mei 2023 - 26 augustus 2023

Foto van een tentoonstellingsruimte met daarin diverse meubels en designobjecten in onconventionele vormen en materialen. Op de muren en de vloer zijn teksten in uiteenlopende lettertypes en kleuren.

Droog30 in Triennale Milano. Foto: Gianluca Di Ioia

De Chest of Drawers, waarmee Tejo Remi in 1991 gevonden lades met een spanband aan elkaar bond. Of de kubusvormige Do Hit Chair van Marijn van der Poll, die je als koper met de bijgesloten moker tot feauteil in elkaar moet rammen. Van Marcel Wanders’ Knotted Chair uit 1996 tot aan de recentere Glass Lantern van Richard Hutten. De naam 'Droog' die curator Renny Ramakers en ontwerper Gijs Bakker in ’93 aan hun eerste collectie gaven blijft toepasselijk.

In de installatie worden deze ontwerpen in een soort ruimtelijke vertaling van een social media-feed geplaatst. Zo maken de curatoren de mentaliteit van Droog tastbaar en invoelbaar: nog steeds niet bang voor stevige reacties en onveranderd tegen de stroom in.

Droog30 is tijdens de Salone del Mobile te zien bij Triennale Milano van 15 t/m 23 april, en bij het Nieuwe Instituut in Rotterdam van 2 mei t/m 27 augustus.

Tejo Remy, Rag Chair. Foto: Lisa Guadaire