Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

The Solar Energy Kiosk

Tijdens de Salone del Mobile, de designbeurs in Milaan die plaatsvindt van 5 tot en met 12 juni 2022, presenteert Het Nieuwe Instituut The Solar Energy Kiosk.

5 juni 2022 15:15 - 13 juni 2022 15:15

De Solar Kiosk staat in een bosrijke omgeving

Foto: Giulia Virgara

Dit is een op zonne-energie werkende installatie, ontwikkeld door de in Rotterdam gevestigde ontwerpstudio Cream on Chrome. The Solar Energy Kiosk heeft als doel om de conversatie over zonne-energie en solar design op gang te brengen en is tegelijkertijd een drop-off station voor objecten en ideeën over dit onderwerp. Na Milaan reist de kiosk naar Het Nieuwe Instituut waar het als onderdeel van The Energy Show te zien is.

Foto: Giulia Virgara

Foto: Giulia Virgara

Foto: Giulia Virgara

Foto: Giulia Virgara

Foto: Giulia Virgara

Foto: Giulia Virgara

Solar Ideas

The Solar Energy Kiosk fungeert als afleverpunt voor Solar Ideas. Om de uiteenlopende mogelijkheden, interpretaties en invalshoeken van de zon en zonne-energie te laten zien, wordt er in de tentoonstelling een installatie opgenomen waarin zonnedenkbeelden en -inzichten van over de hele wereld de ruimte krijgen. Er is in dat kader niet alleen plek voor uniek werk van ontwerpers en kunstenaars, maar ook voor jouw verhaal, object of idee.

Lees meer over de mogelijkheden en dien je eigen idee, schets of object in!

Salone del Mobile

De Salone del Mobile vindt officieel plaats van 7 tot en met 12 juni 2022, maar een groot aantal presentaties is al eerder te zien. The Solar Energy Kiosk is bijvoorbeeld te bezichtigen van 5 tot en met 12 juni, in het kader van Alcova in de A10 Area. Lees voor meer details en het volledige programma van de Salone del Mobile verder op de website van de beurs.

"Sunshine is something people intuitively associate with energy. But since weather conditions are fluctuating constantly, we notice that its potential remains hard to grasp. With our mediating approach we make the different qualities of sunlight tangible: the more sun, the faster new oranges roll down the track, and the more frequently the juicer switches on. How many minutes of sunlight does one cup of orange juice "consume"? In Milan it fluctuated between less than 2 minutes of sunlight per cup at bright noon, to almost 60 minutes at sunset."

Cream on Chrome (Martina Huynh and Jonas Althaus)