Hoe zoet smaakt het Museumpark?
De ervaring van een stadspark is vooraleerst visueel: kleurencombinaties, vormen en texturen strelen onze ogen en zorgen voor een prettige atmosfeer. Wat gebeurt er als niet de ogen, maar de andere zintuigen aan bod komen?
5 juni 2016 13:00 - 15:30
Tijdens de workshop Hoe smaakt het Museumpark worden vooral de smaakpapillen aangesproken en ontdekken de deelnemers hoe een stadspark smaakt. In het Museumpark worden eetbare planten verzameld waarvan de smaak wordt geconserveerd in een fles siroop.
Contemporary Wild
Het collectief Contemporary Wild bestaat uit twee jonge ontwerpers, Asnate Bočkis en Willem van Doorn, afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Zij zijn gefascineerd door de dualiteit tussen mens en natuur. Contemporary Wild werkt aan onderzoeksprojecten binnen het domein van het contextueel ontwerp. Met hun provocerende projecten stimuleren Bočkis en Van Doorn het autonome denken. Zij ontwikkelen strategieën om natuurlijke elementen in het stedelijke landschap op alternatieve wijze in te zetten.