Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Open call: Tilting Axis Fellowship 2024

Nieuwe Instituut en kunstplatform Tilting Axis lanceren, in samenwerking met Amsterdam Museum, De Appel, Stedelijk Museum Amsterdam en Kunstinstituut Melly, de vierde editie van het Tilting Axis Fellowship-programma voor mid-career of gevestigde culturele werkers gevestigd in het Caribisch gebied.

12 mei 2023

Tilting Axis. Grafisch ontwerp: Moriz Oberberger

Over het Tilting Axis Fellowship

Het Tilting Axis Fellowship richt zich op kandidaten die wonen en werken binnen de Caribische regio en biedt de mogelijkheid om onderzoek en praktijk te combineren. De geselecteerde kandidaat zal gedurende het Fellowship gevestigd zijn bij het Nieuwe Instituut in Rotterdam en toegang hebben tot de andere partnerinstellingen in Rotterdam en Amsterdam.

Het Fellowship zal vorm krijgen door middel van onafhankelijk onderzoek, individuele ondersteuning en samenwerking met het onderzoeksteam van het Nieuwe Instituut. Daarnaast zijn er maandelijkse bijeenkomsten en diverse samenwerkingen met partnerinstellingen.

Kandidaten worden uitgenodigd een voorstel in te dienen dat hun huidige onderzoeken en onderzoeksinteresses beschrijft in het licht van architectuur, design en digitale cultuur.

Meer informatie over deze open call

Vind meer informatie over de open call en de vereisten voor aanvragers via deze Engelstalige pagina.

Project: