Menu

Zoeken

Nieuwe Instituut
Nieuwe Instituut
Huis SonneveldNieuwsEventsNu te zien
Koop ticketsEN

Zoeken

Huis Sonneveld

Koop ticketsEN

Vacature Online redacteur (freelance)

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt per direct een Online redacteur (freelance) voor ongeveer 12 uur per maand (bij aanvang).

Nieuwe Instituut

Nieuwe Instituut is het nationale instituut én museum voor architectuur, design en digitale cultuur. Gelegen in architectuurstad Rotterdam, in het Museumpark met Kunsthal Rotterdam en Depot Boijmans Van Beuningen als buren, heeft het Nieuwe Instituut verschillende tentoonstellingsruimtes, een museumwinkel, een museumcafé (met het mooiste terras van de stad), een auditorium, educatieve ruimtes en een tuin. De architectuurcollectie die het instituut beheerd is te raadplegen in het Research Centre.

Nieuwe Instituut houdt zich bezig met de grote ontwikkelingen in de maatschappij, zoals de krapte op de woningmarkt, de energietransitie, de opkomst van kunstmatige intelligentie, mobiliteit of het gebruik van de publieke ruimte. Ontwerpers, waaronder architecten en digitale makers, kunnen aan die ontwikkelingen een belangrijke bijdrage leveren. Nieuwe Instituut toont het werk van ontwerpers, brengt mensen met elkaar in contact, verzamelt, ontwikkelt en deelt kennis.

Over de freelance opdracht

Als online redacteur verzorg je de inhoud van digitale communicatiemiddelen, waaronder websites, nieuwsbrieven en sociale media. Je plant inhoudelijke bijdragen, haalt de benodigde informatie op, redigeert en vertaalt (of laat vertalen) en doet beeldredactie. Je draagt bij aan de realisatie van nieuwe digitale producten, zoals websites en games. Je bent net als wij geïnteresseerd in de mogelijkheden van AI in ontwikkeling en onderhoud van digitale communicatiemiddelen. Je werkt nauw samen met het online team van het Nieuwe Instituut.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Verzorgen inhoud online communicatiemiddelen (w.o. tekst, beeld, video);
  • Bijdragen ontwikkeling nieuwe online communicatiemiddelen.

Wij vragen

  • Ervaring in het werken met online communicatiemiddelen;
  • Ervaring in beeldredactie (fotografie en video);
  • Planmatige werkwijze;
  • Ervaring met diverse content management systemen en Wordpress;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Algemene kennis van (internationale) architectuur, ontwerp en digitale cultuur;
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden

De freelance opdracht wordt verstrekt als tijdelijke versterking van het team. We verwachten dat je bij aanvang ongeveer 12 uur per maand aan de slag gaat en dat het aantal uur in de loop van de tijd kan groeien, mede afhankelijk van de je eigen beschikbaarheid. De opdracht loopt tot eind 2024. Wij bieden een vergoeding van € 35 euro per uur.

Meer weten

Neem voor meer informatie over de inhoud van de freelance opdracht contact op met Taco de Neef, Hoofd marketing & communicatie, t.deneef@nieuweinstituut.nl, 06-28474541.

Reageren

Sollicitaties kunnen in een zelfgekozen vorm tot en met 15 juni 2023 gestuurd worden naar hr@nieuweinstituut.nl.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van het Nieuwe Instituut. Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.